Meny Stäng

Flugfångare

Flugor kan tyckas harmlösa, men har man väldigt många flugor hela tiden på en viss plats kan de vara nog så störande, vilket förmodligen de flesta som någon gång haft detta problem redan känner till. 

Det är inte bara lantbruk som drabbas av stora mängder flugor, utan även vanliga hem, restaurangkök och många andra platser där detta kan ställa till med många olika problem kan drabbas av detta. Och när detta händer, lockas många av en lösning som kallas flugfångare, som sägs fånga upp flugorna, och därmed göra att man själv slipper lägga så mycket energi på detta.
Men vad är egentligen flugfångare och fungerar de i praktiken? Detta ska vi försöka reda ut i denna artikel.

>> Köp en effektiv flugfångare hos Granngården

flugfångare

Hur är flugfångare uppbyggda?

Det varierar en del, eftersom det finns många olika utföranden av flugfångare, men i regel bygger flygfångare på två principer: för det första lockar de till sig flugor på något vis, och sedan gör de att flugorna fastnar i anordningen, för att sedan dö där. I regel är lockbetet någon slags doft som lockar flugor, men när det gäller uppfångandet av flugorna, finns det flera metoder för att åstadkomma detta. 

Idag är det vanligt att man dödar och fångar flugor med hjälp av el, t.ex. genom att ha elektriskt laddade metalltrådar i en anordning, och när flugan sedan nuddar dessa, dör den. Det finns även flygfångare som fungerar med hjälp av kemiska medel, som är farliga och dödliga för flugor och insekter, men ofarliga för större djur och människor, men dessa är mer ovanliga, så de flesta som vill skaffa en flugfångare eller talar om detta menar elvarianten.

Fungerar då flugfångare?

I regel kan man säga att kvalitetsskillnaderna och effektiviteten mellan olika flugfångare varierar en hel del, men det finns absolut flugfångare som fungerar väldigt bra. För att man ska lyckas hitta just de bättre varianterna av flygfångare är det dock en bra ide att läsa olika tester och liknande för att se vilka flugfångare som anses vara bäst, samt bekanta sig med specifikationerna för de varianter som intresserar en ordentligt.

Var kan man köpa flugfångare?

Flugfångare säljs på väldigt många inköpsställen som säljer konsumentelektronik av något slag, så har du någon större elektronikbutik eller ett elektronikvaruhus på din ort, är chanserna ganska stora att du kommer att hitta bra fångare där. Man kan även köpa dem online, då flera svenska nätbutiker även säljer flugfällor på nätet. Dessa nätbutiker hittar du enkelt med hjälp av sökmotorer, som även är väldigt bra hjälpmedel för att hitta recensioner och tester.

>> Köp en effektiv flugfångare hos Granngården