Meny Stäng

Myggdödare

Den svenska sommaren för mycket trevligt med sig, men tyvärr en del tråkiga och jobbiga saker också, och för många är sommarplågan nummer ett mygg. Därför vill allt fler skaffa någon slags myggdödare för att råda bot på denna sommarplåga. Dock finns det flera olika typer av metoder/maskiner att välja mellan. I denna guide kommer vi att berätta lite om de olika varianter du har att välja mellan, så att du enklare ska kunna avgöra vilken myggdödare som passar just dig bäst.

>> Se hela sortimentet av myggdödare hos Granngården

Små myggdödare som sätts i eluttaget

Dessa apparater utsöndrar i vissa fall en doft, men ofta även någon slags ljus, som lockar till sig mygg, och sedan bränner dem med hjälp av el. Fungerar om myggen är nära dessa doftmaskiner, men når endast ett begränsat område. Kan dock vara ett bra alternativ för t.ex. sovrummet.

Gasoldrivna stora myggdödare

Dessa har en betydligt större räckvidd, och kan locka till sig mygg på en så stor yta som 4 000 kvadratmeter, men är ofta ganska dyra. Denna typ av myggfångare rekommenderas därför främst för den som verkligen har stora myggproblem eller kanske vill köpa något tillsammans med grannen.

Mindre myggdödare som bygger på samma teknik

Dessa har en mindre räckvidd, men klarar av att hjälpa till med myggproblem på t.ex. en altan eller liknande. Billigare än de stora dödarna, men ganska effektiva. I både denna apparat och den gasoldrivna myggdödaren fungerar så att de lockar till sig mygg med hjälp av en viss doft som liknar människans naturliga doft, och sedan driver in myggen i en fläkt, där de sedan fastnar och dör.

Båda de sistnämnda alternativen kräver dock att man har myggdödaren igång ett bra tag innan man kan anse sig vara helt myggfri. De är därför väldigt effektiva myggdödare, men mer en långsiktig lösning.

Utöver dessa finns det även saker som man t.ex. kan ha på bordet för att utsöndra dofter som skrämmer bort myggen eller maskerar människolukten, vilket gör att de inte lockas till platsen. Dessa dödar dock inte myggen, och kan därför inte anses vara myggdödare, utan snarare ”myggskrämmare”.

>> Se hela sortimentet av myggdödare hos Granngården